torstai 12. helmikuuta 2015

Tuoteneuvonnan TOP-tehtävä 1

Valitsin Kennelityön ja
 rotuna on Volpino Italiano/Italiankääpiöpystykorva.
Volpino kiintyy vahvasti omaan perheeseensä ja on varsin reviiritietoinen koira. Hälyttää kaikki reviirilleen tulevat vieraat. Vilkas ja reipas koira rakastaa ulkoilua ja toimintaa. Avoin ja oppivainen luonne tekevät siitä mukavan seuralaisen, joka soveltuu monenlaisen ihmisen kumppaniksi ja monenlaisiin ympäristöihin. Se on niin lasten leikkikaveri kuin vanhusten päivien piristäjä, niin kaupunkioloihin kuin maaseudullekin sopiva koira.

Rotu on peräisin Italiasta. Rodun käyttötarkoituksena on ollut vahti- ja seurakoirana oleminen. Rotu kuuluu alkukantaisiin ja harvinaisiin rotuihin.
Mutta, volpino on monipuolinen, se on niin seuralainen kuin, lasten leikkikaveri, aktiivinen lenkkikaveri, hälyttävä kodin vahti, näyttelykoira kuin myös harrastuskoira vaikkapa agilityyn ja tokoon, miksei myös vaikkapa koiratanssiin ja flyballiin.
Koiran hinta vaihtelee 700e-1300e välillä.
Karva on pysty, tiheää, hyvin pitkää, poikkeuksellisen suoraa, karheaa.  Turkki on melko helppohoitoinen, karva on sen laatuista että kastuessaankin se on hetken ravistelun jälkeen kuiva. Säännöllinen harjaus takuttomaksi ja pesu tarpeen vaatiessa riittävät hoidoksi.

Kooltaan urokset ovat 27-30cm ja nartut 25-28cm

Monet sekoittaa Volpinon Japsiin eli Japaninpystykorvaan.
Volpinoon verrattuna saattaa olla epäluuloinen vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan. Ovat hyvin samannäköisiä mutta pieniä eroja löytyy niin luonteessa kuin ulkonäössä.


Volpino on siis oiva valinta perhekoiraksi, ensimmäiseksikoiraksi, kaverikoiraksi ja lenkkeilyyn että harrastamiseen. Itselläni on myös kyseinen koira ja osoittautunut erittäin hyväksi koiravalinnaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti